Mitä apuvälineet ovat - Hankkiminen - Mitä apuvälineitä MMC:een ja hydrokefaliaan - Kustannukset - Apuvälinepalveluiden työnjako - Apuvälineitä koko elämän kirjoon
PDF Tulosta

Apuvälineasioissa kannattaa hyödyntää sairaalan asiantuntemusta. Sairaalasta osataan neuvoa miten toimia tiettyjen apuvälineiden hakemisen suhteen. Lääkinnällisen kuntoutuksen kohdalla sairaalat auttavat aina löytämään sopivan apuvälineen. Tähän on koottu esimerkinomaisesti muutamia yhteystietoja, jotta voi päästä tutustumaan laajaan apuvälinetarjontaan.

Liikkumisen ja harrastamisen apuvälineisiin voi tutustua mm. Malikkeen ja Solian sivuilla. Ottamalla yhteyttä saa tarvitessaan ohjausta ja neuvontaa välineiden soveltuvuudesta, ideoinnista ja hankinnasta. Välineitä voi saada myös kokeiltavaksi ennen hankintapäätöstä tai käytettäväksi lomalla tai retkellä. Orthonova  on apuvälinealan yritys, joka on erikoistunut yksilöllisten alaraajaortoosien eli tukisidosten sekä alaraajojen erikoisproteesien suunnitteluun ja valmistukseen. Algol-Trehabin sivuilla on esiteltynä laaja valikoima erilaisia lapsille, liikkumiseen, nostamiseen ja hygieniaan suunniteltuja apuvälineitä sekä hoitokalusteita.

Ohessa muutama esimerkki apuvälineistä, jotka tukevat liikkumista ja selviytymistä arkipäivän toiminnoissa. 

 

 Kulmatuoli Kulmatuoli Pieni seisomateline
 Polkupyörä varusteilla Seisomateline Sähkömopo
 Katetrointi-istuin Kävelyteline Kävelyteline
 Lasten erikoisistuin Satulatuoli Sähkömopo
 Ripsapyörä Kolmipyörä Akta-suojakypärä
 Akta-suojakypärä Pulkka selkätuella Erilaisia pienapuvälineitä mm. tarttumapihdit
 Seisomateline Seisomateline Seisomateline
 Swash-ortoosit Peroneus-tukia WC- ja suihkutuolit
 Pyörätuoli Pottatuoli Pyötätuoleja
 Panda-tuoli Erikoistuoli/työtuoli Erikoistuoli/työtuoli
 Kävelyteline Kangaroorattaat/juoksurattaat Mahalauta

Lisää tietoa:

www.orthonova.fi

http://www.malike.fi/

http://www.algoltrehab.fi/