Apua alkuvaiheessa - Palvelut ja tuet - Palvelusuunnitelma - Taulukko palveluista - Vertaistuki - Kokemuksia vertaistuesta
Vertaistuki
PDF Tulosta

”Toisten kohtaaminen tuntui aikanaan lottovoitolta, vertainen ymmärtää jo puolesta sanasta mitä tarkoitan ja miltä minusta tuntuu.” (Elma Pyykkö)

Vammaisen lapsen syntyminen ja oman vammaisuuden kanssa eläminen tuo mukanaan monia kysymyksiä. Vertaistuki tuntuu usein korvaamattomalta voimavaralta arjen haasteiden keskellä. Monesti koetaan, että samassa elämäntilanteessa olevat ihmiset ymmärtävät lähipiiriä paremmin omia tuntemuksia ja mieltä askarruttavia asioita. Keskustelu samaa kokeneen ja siitä selviytyneen kanssa auttaa jaksamaan.

Suomen CP-liiton MMC- ja hydrokefaliatoiminnalla on ollut vertaistukitoimintaa vuodesta 1994. Vertaistuki on yksilön tai perheen saamaa tukea ja ohjausta. Tukea voi saada henkilöiltä tai ryhmältä, jolla on omakohtainen kokemus vastaavanlaisesta vammasta ja elämäntilanteesta.

Vertaistukihenkilöt ja vertaisperheet ovat vapaaehtoisia, koulutettuja ja vaitiolovelvollisia. Vertaistukisuhteet perustuvat luottamukseen ja voivat olla kertaluonteisia tai jatkua pidempään. Yhteyttä voidaan pitää millä tahansa sovitulla tavalla esimerkiksi sähköpostin kautta tai tapaamalla.

CP-liitto tarjoaa monipuolista vertaistukea. Lisää tietoa juuri itsellesi soveltuvasta vertaistuen muodosta voit saada ottamalla yhteyttä CP-liittoon:

Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

040-7540 914

Vertaistukitoiminnan aikatauluja CP-liiton verkkosivuilta:

http://www.cp-liitto.fi/index.phtml?s=86

Vertaistukea keskustelupalstoilta:

Find us on Facebook

Ryhmät: "Vertaistuki", "hydrokefalia".

http://www.cp-liitto.fi/index.phtml?s=180

www.hydrocefalus.com

http://www.leijonaemot.fi/

http://p2.foorumi.info/mmchc/index.php