Harrastukset - Liikuntaopas - Sähly - Rohkeasti ryhmäliikuntaan - Laskettelu - Retkeily - Kuvataide - Valokuvaus - Musiikkia ja yhteisöllisyyttä
Harrastukset
PDF Tulosta

Harrastus voi olla mitä tahansa vapaa-ajan toimintaa, jonka motiivina on oma mielenkiinto ja nautinto.  Harrastaminen voi johtaa jonkin hyödyllisen taidon, tiedon tai kokemuksen hankkimiseen. Kuitenkin harrastus on sinänsä itsetarkoitus, jossa nautinto perustuu kyseisen asian tekemiseen tässä ja nyt. Monissa harrastuksissa tärkeä piirre on yhteisöllisyys - yhteisen harrastuksen kautta syntyy yhteisö, jonka jäsenet usein saavat paljon toisiltaan.

Onneen ei tarvita harrastuksia, mutta hyvä harrastus tuo kuitenkin elämään lisää sisältöä.  Harrastamisessa on myös se hyvä puoli, että sen voi aloittaa milloin tahansa, nuorena tai vanhempana. Lisäksi pyörätuoli tai suntti on esteenä hyvin harvoissa harrastuksissa. Esimerkiksi lähes mitä tahansa liikuntaa voi harrastaa, koska apuvälineet ovat nykyisin hyvin kehittyneitä. Se, miten säännöllinen harrastus on, riippuu ihmisestä. Kaikkien ei myöskään tarvitse nauttia ryhmäharrastuksista.

Harrastaminen on luontaista ja kivaa, ja sitä on mukava tehdä puhtaasti itseä varten. Rohkeasti mukaan kokemaan uusia asioita!