Harrastukset - Liikuntaopas - Sähly - Rohkeasti ryhmäliikuntaan - Laskettelu - Retkeily - Kuvataide - Valokuvaus - Musiikkia ja yhteisöllisyyttä
Retkeily
PDF Tulosta

Liikuntavammaisen lapsen kanssa retkeily mets√§ss√§ onnistuu hyvin retkik√§rryn avulla. Malike vuokraa retkik√§rryj√§ (‚ÄĚP√∂rrik√§rri‚ÄĚ) varsin edulliseen hintaan. Jos retkeily kuitenkin on osa perheen arkea, kannattaa harkita oman retkik√§rryn teett√§mist√§. Soinisen perheen retkik√§rry on ns. kyl√§sep√§n tekem√§. K√§rryn runkona oli polkupy√∂r√§n etuhaarukka sek√§ polkupy√∂r√§nturvaistuin. Kyl√§sepp√§ lis√§si sopivan m√§√§r√§n huonekaluputkea ja niin valmistui varsin vaativissakin maastoissa liikkumiseen soveltuva ajopeli. Soinisten partioharrastuksen my√∂t√§ retkik√§rry√§ on testattu my√∂s vetisell√§ suolla ja siell√§kin menopeli toimi moitteetta.

Retkikärry mahdollistaa hyvin liikkumisen maastossa. Kärry on ollut kevyt työntää ja sen maasto-ominaisuudet ovat olleet erittäin hyvät. Kärry ei välttämättä tarvitse edes polkuja vaan se on vaivaton työnnettävä myös ns. umpimetsässä. Olemme kokeneet kärryn verrattomaksi apuvälineeksi ja siksi olemme suunnitelleet kärrystä kehitysversiota, joka olisi helpommin mukana kuljetettava vaikkapa farmariauton peräkontissa. Nykyistä retkikärryä joutuu kuljettamaan peräkärryssä.

Kurki huutaa suon reunassa, jokin rapsahtaa metsässä, oliko se kettu? Otettaisiinko repusta termospullo sekä eväsleivät ja istuttaisiin katsomaan luonnon kauneutta? Vai lähdetäänkö partioleirille, laulamaan nuotiolauluja yhdessä muiden kanssa? Tänä vuonna tuli kuulemma hyvin mustikkaa, mentäiskö mekin keräämään? Liikuntavamma ei ole lapselle este. Kun vanhemmat eivät enää jaksa kantaa rinkassa on aika vaihtaa menopeliksi retkikärry ja kokea luonto kauneimmillaan.

Mari Soininen

 
 retkeily
 retkeily
 retkeily
 retkeily